BLOG

Het is tijd.
Tijd dat neurodivergente* mensen opstaan en tonen wat ze te bieden hebben.
Veel mensen met HSP, AD(H)D, ASS, hoogbegaafdheid, dyslexie…. zitten op een goudmijn, zonder het te beseffen.
Sommigen onder hen zijn ondernemers en hebben hun talent al in de wereld gezet. Een grote groep zit ziek thuis, vragen zich af wat ze nu te bieden hebben. Een andere groep leeft een soort tweedehands leven, ze doen een job, niet echt uit passie maar omdat het moet.

De klassieke hulpverlening is vaak nog gebaseerd op het idee dat iedereen in een neurotypische structuur moet meedraaien. En dat er maar één mogelijke structuur is.
Het gevolg is dat neurodivergente mensen vaak in hun al negatieve zelfbeeld worden bevestigd. Want ze moeten in iets bestaands meedraaien. Dat staat haaks op hun zijn, want velen onder hen zijn hier om hun EIGEN verhaal in de wereld te zetten.

Ik ken de tocht maar al te goed. Ik kwam bij verschillende hulpverleners terecht die me in een werkloze periode aan een job moesten helpen.
“Ann, en die job, is dat niets voor jou? En die job?” vroegen ze.
En wanneer ik zei dat het niets voor mij was, vroegen ze na een tijdje hoofdschuddend: “Maar wat dan wel, Ann? Je moet toch iéts doen?”
“Ik wel zelf mijn job maken. Ik wil schrijven en vertellen,” zei ik.
“Maar je kan daar niet van leven!” antwoordden ze.

Ik begreep hun bezorgdheid, mijn verlangen was nog te flou en natuurlijk heb je geld nodig om te leven. Ik miste echter de juiste begeleiding. Ik miste iemand die radicaal geloofde in mij en die me heel helder kon laten kijken naar wat ik in de wereld wilde zetten, vanuit wat WEL kon.
Ik miste iemand die mij de vraag stelde:
Hoe kan je mogelijkheden creëren, zodat je jouw droom WEL kan realiseren?
En daar stopt het voor veel mensen: ze geloven niet dat ze die mogelijkheden hebben, ze denken dat ze een slachtoffer zijn van het collectieve narratief en doen dus niets.
Mogelijkheden zijn er echter in overvloed. Wat nodig is om die mogelijkheden te kunnen zien: zelfbewustzijn, helderheid, goed contact met je lijf, en vooral: actie. Het is soms beter om IETS te doen dan niets. Want door (de juiste) actie creëer je mogelijkheden en doorbreek je negatieve cirkels.

Weet je wat het bizarre is? Een paar jaar geleden zei iemand tegen mij: “Ann, je bent hier om helderheid te brengen.”
Ik dacht: whaat? Ik als AD(H)D’er? Mijn hoofd zit vol met chaos! Als AD(H)D’er kon ik nooit focus houden, was ik helemaal niet helder en had ik allesbehalve contact met mijn lijf.
Nu begrijp ik wat die persoon zei. Want als ik in alignment ben met mijn missie, en in de juiste omgeving zit, dan heb ik hier helemaal geen last van.
Dit is waar ik op 1 november mee start: ik begeleid gedurende vier maanden vier vrouwen die heel bewust met zichzelf aan de slag willen gaan, om hun creatieve pioniersgeest helder vorm te geven. Vrouwen die hun ‘story’ willen ‘ownen’ op een veilige manier. Op het einde van het traject heb je jouw verhaal helder. Je krijgt de kans om mee te lopen met mijn onderneming, om actie te nemen en te kijken wat goed voelt voor jou. Want het gaat over JOUW verhaal.

Weldra meer informatie!

Ann

*Neurodivergentie is een woord dat zoveel omvat… Samengevat heb ik het over mensen bij wie het brein ietsje anders werkt dan normaal. Zij hebben een boodschap voor de wereld, tonen ons wat niet werkt.

CATEGORIES:

Uncategorized

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Latest Comments